Veiligheid op de werf, altijd en overal

Industriële schilderwerken vinden meestal plaats in risicozones en op moeilijk bereikbare plaatsen. Veiligheid op de werf is en blijft onze hoogste prioriteit. Zo beschikken wij over een VCA**-certificaat en investeerden wij in de aanwerving van een eigen preventieadviseur. Veiligheid begint voor ons met de voorbereiding en krijgt zijn sluitstuk in een sterke werfleiding. Onze vakmensen respecteren strikt de geldende veiligheidsregels op iedere industriële site of bouwwerf.

Veiligheid voor onze en jouw medewerkers vormt de rode draad doorheen onze aanpak als industrieel schildersbedrijf. Via toolboxen vestigen we voortdurend de aandacht op veiligheid als pijler van onze bedrijfsvoering.

Regelmatig brengen we een specifiek veiligheidsthema onder de aandacht van onze medewerkers. Aan de hand van praktijkgerichte toolboxen diepen we deze thema’s verder uit. Extra toolboxen zijn opgesteld voor specifieke risico’s die gepaard gaan met industriële schilderwerken.

We werken met het modernste materiaal en beschikken over ruime ervaring met werken op grote hoogtes en moeilijk bereikbare plaatsen.

1. Voorbereiding van de industriële schilderwerken

Compleet VGM-dossier

Wij beschikken over een eigen preventieadviseur die vooraf een compleet VGM-dossier (Veiligheid – Gezondheid – Milieu) samenstelt. Samen met onze engineers en de projectleider bereidt hij het veilige verloop van de werken tot in de kleinste details voor.

Veiligheid omvat zowel de veiligheid van onze eigen medewerkers, de medewerkers van de opdrachtgever als eventuele omwonenden.

Het milieuaspect omvat onze inspanningen om de impact van onze activiteiten op de leefomgeving te minimaliseren.

Door veilig en milieubewust te werken, besteden we meteen ook aandacht aan de gezondheid.

2. Tijdens de industriële schilderwerken

Uitgebreide startbriefing

Vooraleer onze mensen aan de slag gaan, organiseren we een specifieke startbriefing. De schilders krijgen alle informatie over de opdracht, de installatie waarin ze aan het werk gaan en alle specifieke veiligheidsmaatregelen.

Tijdens de werken staat onze werfleider in voor de strikte opvolging van alle veiligheidsrichtlijnen.

LMRA

Zelfs met een goede voorbereiding kunnen er altijd onverwachte zaken optreden. Daarom voeren we elke dag een LRMA uit. Dit betekent dat we dagelijks een korte risicobeoordeling uitvoeren voor de start van de werken. Specifieke elementen zoals weersomstandigheden of een andere aannemer die aan de slag gaat op de site, hebben mogelijks een impact op de veiligheid. Met behulp van een checklist start elke werkdag met een snelle risicobeoordeling.

SOS = Signaleren van Onveilige Situaties

We moedigen onze medewerkers aan om uiterst alert te zijn voor onveilige situaties. Zo hanteren we strikt het SOS-principe. SOS staat daarbij voor ‘Signaleren van Onveilige Situaties’. Wanneer er een risico of gevaar opduikt, moeten onze mensen dit meteen signaleren. Dit principe geldt ook wanneer ze verbetermogelijkheden zien. Zonder aarzelen leggen we bij een ‘SOS’ de werken tijdelijk stil om de nodige bijkomende veiligheidsmaatregelen te nemen.