Alle mogelijke industriële straal- en reinigingswerken

Schakel onze vakmensen in voor alle mogelijke industriële straal- en reinigingswerken. In de meeste gevallen combineren we deze opdrachten met industriële schilderwerken. Je kan onze mensen ook inzetten voor de straal- en reinigingswerken alleen.

Waar voeren wij straal- en reinigingswerken uit?

Wij voeren straal- en reinigingswerken uit op alle mogelijke industriële stalen installaties: tanks, silo’s, pijpleidingen, turbines, stalen containers, …

Daarnaast stralen en reinigen we de stalen structuren in industriële en logistieke gebouwen, tunnelcomplexen,… Ook het reinigen van betonnen constructies behoort tot onze core-business.

Deze straal- en reinigingswerken zijn noodzakelijk voor de lange levensduur van al deze installaties en infrastructuur.

Hoe voeren wij de straal- en reinigingswerken uit?

Alles hangt af van de toestand van het oppervlakte en de vereiste zuiveringsgraad. Vooraleer de straal- en reinigingswerken te starten, voeren onze engineers een grondige analyse en testbeurt uit.

Bedoeling is om de walshuid, eventuele oude verflagen, roest en andere mogelijke verontreinigingen van het oppervlak volledig te verwijderen. Een straal- en reinigingsbeurt zorgt aansluitend voor een betere hechting van de verflagen of de coatings.

Wij passen volgende methodes voor stralen en reinigen toe:

  • Stoomreiniging: met stoomreiniging verwijderen we hardnekkig vuil, vet en schadelijke zouten
  • Stralen: met een grondige straalbeurt verwijderen we de walshuid, oude verflagen, roest en andere vormen van verontreiniging. Verschillende straaltechnieken behoren tot onze mogelijkheden: pneumatisch stralen, TORBO-stralen,… Wij stralen zowel met zand als met grit.
  • Ontroesten: we verwijderen oude verflagen, roest en andere vormen van vervuiling handmatig met naaldhamers, schuurschijven en –borstels, brittle blasters,…. Wanneer stralen niet mogelijk is, gaan we met de hand te werk.
  • Reinigen onder hoge druk: op een bijzonder eenvoudige en efficiënte manier ontdoen we met hogedrukreinigers het oppervlak van stof, verontreiniging, zouten, oude verflagen,… Onze engineers bepalen de intensiteit van de hoge druk op basis van de gevoeligheid van je installatie.