« Naar overzicht

Opening neerslagradartoren Houthalen-Helchteren

Group Suerickx - 29-09-2016

Schilderwerken neerslagradartoren

Schilderwerken door Group Suerickx

Vorig jaar begonnen de werken aan de nieuwe neerslagradartoren van de Vlaamse Milieumaatschappij. Group Suerickx werd gevraagd om de schilderwerken aan de toren uit te voeren. De vakmensen van Group Suerickx toverden in 2 weken tijd de toren om tot dit mooie resultaat.

Inhuldiging toren

Inmiddels is de toren volledig klaar. Op zondag 23 oktober huldigt de Vlaamse Milieumaatschappij haar nieuwe neerslagradartoren in Houthalen-Helchteren in.

Voor deze gelegenheid stellen ze de toren en de radar eenmalig open voor het publiek.
De nieuwe radartoren is 65 meter hoog, de radar zelf heeft een antenne van 4,2 m diameter. Op 23 oktober krijg je de kans om de installatie van dichtbij te zien en geven de VMM-experten deskundige uitleg over de werking van de radar en welke resultaten die oplevert.